Daniël Vecht - Bariton

Daniël Vecht is een zanger met een warm en aansprekend stemgeluid. Als solist is hij regelmatig te horen in de Passionen en cantates van J.S Bach en de oratoria van componisten als G. Fauré, J. Haydn, F. Mendelssohn, G.F. Händel en W.A. Mozart. Hij werkte als solist met onder andere het Concertgebouw Kamerorkest en Het Orkest Van Het Oosten en met dirigenten als Béni Csillag, Gijs Leenaars en Jos Vermunt.

Daniël is ook thuis in het modernere repertoire: hij zong veelvuldig in de voorstellingen van de hedendaagse componist Merlijn Twaalfhoven en afgelopen seizoen was hij de bas-solist in het grootschalige oratorium The Jerusalem Passion van Murray Wylie. 

Daniël vertolkte de rol van Edgar in de vernieuwende opera As van collectief Vliegwiel met een uitgebreide landelijke theatertournee. Daarnaast zong hij bij meerdere gezelschappen de rol van Aeneas in de opera Dido and Aeneas van H. Purcell. 

Met zijn vaste begeleiders Jaap Kooi en Jeroen Sarphati treedt Daniël op met liedrecitals. Daniël schreef en speelde het theaterprogramma Schubert en Shaffy. De voorstelling werd lovend ontvangen. Vele optredens volgden: onder andere op Radio 4, het Emmy Verhey Festival en in Felix Meritis Amsterdam.

Daniël studeerde klassiek zang bij Maarten Koningsberger in Amsterdam en vervolgde zijn muzikale vorming bij Frans Fiselier en Hanneke de Wit. Hij volgde meerdere masterclasses: onder andere bij Peter Kooij, Stephen Mac Leod en Johanette Zomer. Daarnaast volgde hij acteerlessen bij Helmert Woudenberg. Daniël wordt gecoacht door Marcel Boone. 

Naast zijn activiteiten als zanger werkt Daniël als trainer en workshopleider. Hij helpt organisaties en bedrijven om energie en verbinding te creëren binnen teams. Dat doet hij door mensen samen te laten zingen en toegankelijke theateroefeningen. Zo ontstaat meer plezier, creativiteit en openheid. 

Download Biografie in PDF

Download CV foto 1

Download CV foto 2